עמית עוז בניינים

גבס

גבס כחומר בסיס לבנייה מודרנית משמש אותנו כתחליף לבלוקים ולמלט הישן, כאשר ניתן לראות את השימוש בלוחות ג ב ס במבנים רבים. התפיסה השתנתה לגמרי בזכות הבנייה  ב גבס, בשל היכולת של החומר להיות קל יותר. כאשר מתכננים מבנה יש לחשב את כמות העומסים המופעלים על המבנה, כך שמשקל כל התכולה מחושב מראש.

השימוש בקירות גבס מקל על העומסים המופעלים על המבנה, בשל המשקל הקל יותר משימוש בבלוקים. גם הקירות החיצונים הבנויים מבלוקים של איטונג, בעל משקל קל הרבה יותר משל הבלוקים הרגילים. כל זאת ועוד נתונים כמו, החוסר בשימוש בחגורות בטון וברזל חוסכים גם הם עומסים כבדים.

במבנים ישנים פתרונות של מעבר לבנייה בגבס, יכולה לתרום רבות לחיזוק מצבו ועמידותו של הבניין. אם ניקח מבנה ישן ונרוקן את תכולתו, מצב עמידותו בנשיאת עומסים תהייה חזקה יותר. אך אלו רק בונוסים קלים לבנייה ושימוש בלוחות גבס, שכן מדובר בהרבה יותר.

הרעיון שניתן לפרק ולהרכיב קירות תוך מספר שעות, מאפשר שינוי מחשבה חדש לגבי חלוקת החלל הפנימי של המבנה. ניתן מעכשיו לשנות את החלל הפנימי לפי הצורך, שכן הילדים כבר גדלו ועזבו את הקן. חדרי השינה נפתחים ומתחברים לסלון גדול יותר או חדר יצירה ואומנות רחב יותר העשוי מחיבור של שני חדרים. ילד חדש נולד, מזל טוב בואו ונבנה חדר נוסף עבורו בתוך הסלון. הקלות של בנייה ופירוק של חדרים מאפשר חלוקה לפי נוחות, תוך כדי תכנון פשוט והרכבה של מחיצות.

עלויות הבנייה הינן קלות יחסית בשל החיסכון, בימי עבודה של בעלי מקצוע ובעלויות של חומרי גלם. הפשטות של בנייה ב גבס מאפשרת לבונים, להקים מחיצות ביום עבודה אחד. לאחר בניית הקונסטרוקציה כל שנשאר הוא, לפזר את לוחות הגבס על הקונסטרוקציה ולחבר בעזרת ברגים.

מורחים מעט שפכטל אמריקאי, על מנת להסתיר את אזורי החיבורים ואת החורים של הברגים. כך שתוך יום עבודה אחד, ניתן יהיה להשלים בנייה של מחיצה שלמה כולל עבודת השפכטל. ביום שלמחרת כבר ניתן יהיה, לשייף את השפכטל ולצבוע בשתי שכבות והחדר מוכן למגורים.

לאומת הבנייה הישנה שם, ביום הראשון היו בונים חגורת בטון ברצפה. היה צורך להמתין כיומיים ואז להתחיל עם בניית קיר בלוקים, עד לגובה של שני מטרים. מעל גובה שני מטרים היה הצורך לבנות חגורה נוספת, אשר הייתה גומרת עוד יום עבודה.

לאחר בניית החגורה הנוספת, היה הצורך להמשיך עם הבנייה עד לתקרה והמתנה לייבוש של הקיר. עכשיו נשאר עוד יום עבודה, לטייח את הקירות ויום עבודה למרוח שכבות של שפכטל ליישור והחלקה. לסיום היינו צריכים עוד יום לצורך שיוף וצביעת שתי שכבות. יומיים לבניית קיר גבס ואילו שבעה ימי עבודה לצורך בניית קיר בלוקים.

קירות בלוקים או לוחות גבס?

מדובר ללא ספק במשוואה שמוכיחה את אמיתותה שוב ושוב. עברו עם חברים, מכרים או מעצבים על שיפוצים או בניית מבנים שהם עשו בזמן האחרון- מהר מאד תגלו שכמעט בכל מקום בו נעשה שיפוץ אמיתי שאינו כולל אך ורק צביעה של קירות, נעשה גם שימוש בעבודות גבס.

אכן, גבס נותן מענה למגוון של בעיות הצצות במהלך תהליכי בנייה ושיפוץ ובעזרת שימוש נכון, עבודות גבס נותנות את הטאצ' של הגימור וגורמות לבית להיראות מושקע באופן הנכון ביותר. לפניכם כמה שימושים ידועים בחומר הגבס. לחלק מהדברים כאן ניתן יהיה לעשות זאת בסגנון עשה זאת בעצמך ולחלק, צריך להזמין בעל מקצוע מומחה לגבס.

קרניז גבס-

קרניז הוא הכינוי שבדרך כלל ניתן לכל אותם מרווחים בין ארונות גבוהים ותקרות בבית וכן לאזורים דומים שנותרים חשופים, פתוחים ופוגעים ברמה הגבוה של העיצוב והאסטטיות במבנה המדובר. למשל, אם בתכנון המטבח שלכם, ישנם ארונות גבוהים שיוצרים בסופו של דבר מרווח בסדר גודל של עשרים סנטימטר, ללא קרניז גבס או עבודות גבס שכוללות הנמכת תקרה- תשאירו חלל פתוח שיתמלא עם הזמן באבק ובהחלט לא יוסיף למראה של הבית שלכם. במקום זאת, ניתן ליצור הנמכת תקרה על ידי עבודות גבס או למצוא קרניז גבס מתאים. באלו תוכל להיות משולבת תאורה מעניינית וכך למעשה אתם הופכים חיסרון ליתרון- קרניז גבס יכול להציל אתכם.

מחיצות גבס:

למעשה, לצורך שימוש בגבס עבור השיפוץ שלכם, הרבה פעמים הרכיבים איתם יעבוד איש הגבס שלכם הינם מחיצות גבס. מחיצות גבס מהוות בסיס עבור שימושי גבס רבים כגון- בניית קירות גבס, בניית ספריות גבס ועוד. מדובר לפעמים במחיצות בגדלים קבועים שנעשה בהם שימוש בהתאם לצרכים. מחיצות גבס משתנות בגודל וגם בסוג הגבס ממנו הן הורכבו. למשל, ישנן מחיצות גבס חסינות לאש לעומת מחיצות גבס שאינן חסינות. חלוקת החלל הפנימי מעולם לא הייתה כל כך קלה, כמו עם השימוש בלוחות גבס אשר הינם דבר שכיח מאוד.

עבודות גבס- האם אפשר לבד?: מספרי פח

אם חשבתם שניתן לבצע עבודות גבס לבד לאחר ששמעתם על השימוש שנעשה ב- מחיצות גבס, כדאי ללמוד על הנושא עוד קצת. אמנם ניתן ללמוד איך לעבוד עם גבס אך ללא ספק מדובר בדבר מורכב שדורש הרבה מאד ניסיון וידע. כדאי לפנות לאיש מקצוע עבור עבודות גבס ולהישאר רגועים.

ניתן להשיג תוצאות טובות באופן לימוד עצמי, כאשר ישנם סרטוני הדרכה או קטעים טובים ביו טיוב. אם מדובר על מחיצות פשוטות מקיר לקיר, אז ניתן דיי בקלות ללמוד את העבודה וצריך להכין מברגה ופטישון טובים. כלי עבודה טובים יעשו עבורכם את רוב העבודה והינם מקלים מאוד, כאשר כלים פשוטים נוטים להפסיק לעבוד.

עיצובים בגבס

 

אחד הדברים השכיחים ביותר כיום זהו השימוש בגבס בהנמכות תקרה לצורך החדרת צנרת למיזוג אויר.

הנמכות תקרה יכולות לשנות ויזואלית את מראה החלל והשילוב עם תאורה נכונה יכול לתרום הרבה לעיצוב הבית.

הנמכת תקרה צריכה להתבצע על ידי קבלן שיפוצים המתמחה בעבודות גבס, מאחר וכל המשקל של תקרת הגבס תלוי באיכות החיבורים שיבוצעו.

כבר שמענו על קריסת תקרות גבס או התנתקות לוחות הגבס מהקונסטרוקציה המחוברת לתקרה.

לצורך המחשת העבודה, אספק מפרט עבודה טיפוסי להנמכת תקרת גבס:

חומרים:

  • שימוש בפרופילים הנקראים מסילות וניצבים (10 ס"מ) ובניית קונסטרוקציה צמודה לתקרה.
  • לוחות גבס לבנים וברגים קודחים.
  • שפכטל אמריקאי.
  • זווית פינה משתנה.

 מפרט:

  • מודדים ומסמנים בעזרת עיפרון את מיקום הפרופילים בתקרה.
  • מייצרים מסגרת המקשרת בין הקירות ובין התקרה בעזרת המסילות ומשתמשים בדיבלים ובברגים (8), אשר מקבעים את המסילות לתקרה.
  • באמצעות הניצבים מיצרים שתי וערב ברווח של30 ס"מבין כל פרופיל ומקבעים בעזרת דיבלים וברגים.
  • לאחר סיום שלב הקונסטרוקציה מעבירים צנרת חשמל באם רוצים לייצר נקודות חשמל בתקרה.
  • את לוחות הגבס חותכים לפי התאמה ומחברים לקונסטרוקציה בעזרת ברגים קודחים.
  • לאורך כל החיבורים בין הלוחות מורחים שכבה נאה של שפכטל אמריקאי ולאחר מכן מדביקים נייר מיוחד לאורך כל החיבור ומורחים על הנייר עוד שכבה של שפכטל.
  • עוברים עם השפכטל האמריקאי על כל החורים של הברגים.
  • משייפים קלות את השפכטל ומורחים שכבה של שפכטל מלאה על כל התקרה.
  • שוב משייפים קלות ומוודאים שאין כל בליטות או סימנים ושהקיר חלק יחסית.
  • במקרה של החלקת קירות, יש להוסיף עוד שתי שכבות מלאות על כל התקרה החדשה.
  • לאחר ייבוש של יום ניתן למרוח בונדרול על מנת לקשר עם כל צבע שנבחר.

מגוון אפשרויות עומד בפנינו היום בזכות לוחות הגבס, שכן ניתן לייצר בעזרתם קירות מרחפים, שקועים ותוספות אלמנטים דקורטיביים, אשר משנים לגמרי את חזות החלל. אפקט הקירות המרחפים הוא בעצם תוספת של שכבה נוספת של קירות הגבס ויצירת פתחים לצורך הדגשת הריחוף. הלוחות אינם נאטמים בסיומת שלהם ויוצרים מראה של חוסר תלות בתקרה. כתוספת, לצורך יצירת האלמנט הדקורטיבי, משתמשים בקרניזים אשר בנויים כקוביות ומקיפים את החדר.

לרוב מכניסים את התאורה בתוך הקרניזים על ידי ספוטים קטנים, כאשר התאורה יוצרת תחושה של מרחב גדול יותר. ניתן להוסיף אלמנטים פרקטיים כגון נישות ומדפים לצרכי אחסון או שניתן ליצור תוספת דקורטיבית שמשלבת הנחת פסלים בתוך המדפים והוספת ספוטים לצורך יצירת בידול.

https://www.hlbetax.com/

עמית עוז

עמית עוז בניינים הינו קבלן לשיקום מבנים, עבודות גובה משולבות פיגומים וסנפלינג..