שיקום מבנים מסוכנים

שיקום מבנים מסוכנים, ליווי מהנדס

מה עונה להגדרה של 'מבנה מסוכן'?

מבנה מסוכן הינו מבנה שמבחינת המעטפת החיצונית שלו או חדר המדרגות מהווה סכנה למגורים או להימצאות בקרבתו. תופעה זו יכולה לבוא לידי ביטוי בפגמים בטיחותיים במבנה, ביסודות בטון לא עמידים, מרפסות רופפות, סדקים בולטים המהווים סכנה לשלום העוברים ושבים ועוד.

לעיתים קרובות, מפאת הזנחה של דיירי הבניין, המבנה הופך ללא ראוי למגורים והעיריה עלולה להוציא צו על פי חוק, לעזיבת הדיירים או לחיוב הדיירים בשיפוץ המבנה. חוק זה מחייב את כל דיירי הבניין, לתקן את הבעיות המצריכות תיקון, תוך פרק זמן מסוים שנקבע מראש. מחובת מדור "מבנים מסוכנים" ברשות המקומית שבו נמצא הבניין, לידע את הדיירים בחשיבות ביצוע התיקון ולפעול בהליכים משפטיים על מנת לזרז התקדמות.

בדרך כלל בתהליך שיקום מבנים מסוכנים ישנו צורך להסיר גושי בטון רופפים, לסתום סדקים ולחזק מרפסות. הכול על מנת לתקן ולהגן על שלום הדיירים ועוברי אורח, כך שאין עניין מצד העירייה, לטפל או לחייב את הדיירים בשיפוץ אסטטי. כל עוד שטיח נופל מהקירות וגורם לסכנה, מטופל ומטויח מחדש עד שאין סכנה בכלל.

איך מתקנים? וכיצד נוודא שהתיקון יעיל ומוסמך? – להלן מספר טיפים:

טיפ חשוב ביותר שכמעט אי אפשר בלעדיו- הוא לזמן אסיפת דיירים יזומה, בה ישתתפו כל הדיירים, ויחליטו על קבלן שיפוצים בעל סיווג מתאים, שיבצע את השיפוץ ומהנדס בניה שיפקח שהשיפוץ נעשה כדין. מהנדס בנייה מוסמך יעזור לכם לוודא שחומרי השיפוץ הינם איכותיים ועמידים שיחזיקו את חלקי המבנה בצורה בטיחותית. אם מדלגים על שלב זה- עלולים לגלות שצריך לבצע שיפוץ מחדש. כמו כן, מאחר ולא ידוע כמה זמן יארך השיפוץ חשוב לידע את הרשות המקומית בזמן התחלת השיפוץ ולבקש מהם ארכה.

דיירים שלא מסכימים להשתתף בהוצאות

במידה ופעלתם לכנס את כל דיירי הבניין, אך עם זאת ישנם דיירים שלא מסכימים להשתתף בהוצאות השיפוץ ניתן לשקול אופציה אחרת כגון: תמ"א 38 (חיזוק מבנים כללי), או פינוי בינוי. ניתן גם לפנות לעירייה על מנת להפעיל לחץ וקנסות, על אותם סרבני תשלום.

התייעצות עם מהנדס

לאורך כל תהליך שיקום מבנים מסוכנים מומלץ להתייעץ, עם מהנדס מוסמך בתחום של מבנים מסוכנים, שיוכל לסייע לכם בליווי התהליך מול הרשויות. תפקיד המהנדס לייצג אתכם ולקחת אחריות, על אופן הביצוע ועל סוגי החומרים.

העברת אישורים

לאחר שבוצעו התיקונים הנדרשים, באם בוצעו כל התיקונים על ידי קבלן מוסמך ומהנדס מקצועי אשר פעלו בצורה נאותה. את הניירת עליהם להגיש למנהל הנדסה, על מנת לקבל את חתימת העירייה על ביטול הצו. במידה והתיקון עומד בסטנדרטים, הרשות המקומית יכולה להחליט להפסיק להצהיר, על המבנה כמסוכן.