עבודה עם טיח

קבלן טיח

חומר ליישור קירות אחרי בניה, הינו הטיח השחור והנפוץ ביותר בארץ. כאשר בונים קירות או מחיצות מבלוקים, ישנן חגורות בטון מסביב והקיר אינו ישר. אם יצא לכם לראות קירות חשופים בהם ניתן היה לראות את הבלוקים, הייתם מבחינים ברמה של בליטות גסות וחוסר אחידות. תפקיד הטיח הינו לספק לשפכטליסט מצע אחיד וישר, אומנם הקיר אינו חלק עדין אבל ישר יחסית. כל קבלן טיח איכותי יודע ואמור לשמור על פינות מיושרות ולדאוג לפלס את הקירות היטב, על מנת לקבל את הפיניש האחיד. מדובר על בעל מקצוע מנוסה בעל "יד" מקצועית, המסוגל לפזר את החומר בצורה אחידה.

קבלן טיח איכותי…

קבלן טיח איכותי צריך וחייב להעסיק צוות מקצועי מאוד, שכן כל טעות עלולה לגרום לקירות לא אחידים או ניתוק של החומר בעתיד. ערבוב לא נכון של החומר, או שלא מרטיבים היטב את הקירות לפני המריחה, עלולים לגרום לניתוק החומר מהקיר בעתיד. קבלן טיח אשר חוסך בדבקים ותוספים שונים לתערובת, גורם לתערובת טיח חלשה ובעלת עמידות נמוכה. חשוב להבין ששלב הטיח, הינו הבסיס לקירות חזקים ובעלי אחידות.

איך עובדים עם טיח…

בשלב הראשון מפזר הטייח את החומר בעזרת מאל'ג רחב, על מנת לקבל פיזור חומר בעובי אחיד יחסית. לאחר ייבוש חלקי האורך כמספר שעות, עוברים על הקירות בעזרת מסור טייחים ארוך ומגרדים את הטיח העודף. פעולת גירוד זו מייצרת את האחידות, שכן מדובר במסור באורך של שני מטרים המשמש כמפלס. לאחר שלב הגירוד מניחים לקירות להתייבש היטב, על מנת שיהיה אפשר למרוח את החומרים הבאים.

הלבנת הקירות…

קירות אחרי טיח נראים שחורים ואפרורים, עם שריטות רבות מהמסור ומשלב הגירוד. כעט ניתן יהיה למרוח טיח גבס או שפכטל כמו הצלוטיט, על מנת להחליק יחסית את הקירות ולהלבין אותם. כל החורים והשריטות מתמלאים בחומר ומתקבלת שכבה עבה, אשר ניתנת לשיוף בשלב מאוחר יותר. לרוב עוברים בשתי שכבות על גבי הטיח, לצורך קבלת שכבה עבה ואחידה יחסית. לאחר ייבוש מלא ניתן לשייף את החומר וברוב הבתים החדשים מחברות הבניה, בשלב הזה כבר מורחים צבע לבן. על מנת לקבל שכבה אמיתית של החלקה, יש למרוח שכבת יסוד תחילה (פריימר מקשר כמו הבונדרול או פריימר S). על שכבת היסוד מורחים כשתי שכבות של שפכטל אמריקאי ומקבלים, קירות חלקים כמו שיש.

עבודות טיח

טיח
הטיח מורכב מטיט, מלט ומים ומשמש לכיסוי פנימי או חיצוני של בניינים, על תקרות או קירות, ומהווה למעשה כשכבת הבסיס של הקיר הן בבנייה המסורתית והן בבנייה המודרנית למגוון מטרות רחב, לרבות יישור קירות ויצירת מראה אחיד, כשבנוסף משמש הטיח כבסיס עבור שכבות הגמר במבנה. יישנם סוגי טיח רבים אך ניתן לחלקם לשני סוגים מרכזיים שהם טיח פנים וטיח חוץ. טיח פנים מהווה כבסיס לטיח גבס, שליכט בגר, שליכטה או חיפויים בלוחות גבס, עבור הקירות הפנימיים, בעוד שבקירות החוץ הוא משמש בסיס לשליכטה, שפכטל חוץ, שפריץ צמנטי, חיפויי בשיש או אבן וכדומה. חשוב להדגיש כי הטיח מהווה כשכבת בסיס, ונהוג להשתמש בו בשלבי בניית השלד, בעוד שאת השכבות הנוספות המצפות את הקירות נהוג לבצע כחלק מעבודות הגמר של הבנייה.

טיח פנים
טיח פנים הינו המעטפת הפנימית של המבנה, ומהווה את הבסיס לצבע. טיח הפנים נועד להקנות לקירות הפנים של החלל במבנה מראה רציף וחלק. טיח הפנים מחויב להיות לכל הפחות בעל שתי שכבות, זאת בכדי להבטיח שאין שקעים או בליטות שעלולות להוביל לסדקים. השכבה הראשונה הינה בעובי שנע בין כסנטימטר לשניים, ומשמשת כשכבת יישור והחלקה לקירות וכן כחלק מתהליך ליישור קירות שפריץ. זוהי למעשה השכבה החזקה יותר. את השכבה הנוספת, המכונה גם "שליכטה", מצפים על הקירות ביום המחרת, ועובייה הינו כשני מילימטרים. השליכטה ברובד השני הינו במרקם עדין יותר ומורכב מסיד וחול ים דק. עם גמר הציפוי נערכת בדיקה על מנת להבטיח שהשליכטה אכן מישורית לחלוטין, כשבשלבים הסופיים משפשפים את החומר בעזרת ספוג רטוב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

טיח חוץ- שכבת בסיס ליישור הקירות
טיח החוץ משמש לכיסוי המעטפת החיצונית של הבניין, והוא נועד ליישר ולהוות כשכבת הכנה לחיפוי. בנסיבות בהן מעוניינים ליצור בידוד תרמי יש להשתמש בטיח תרמי, המהווה למעשה טיח מסוג שונה. עוד בטרם ניגשים אל פעולת הטיוח יש להקפיד כי המשטח הינו ישר וללא שקעים ובליטות למיניהן. שכבות החוץ כוללות שלוש שכבות, כשהראשונה שבהן מכונה "שכבת הרבצה" או "הרבצה צימנטית". השכבה הבסיסית מורכבת מתערובת דלילה של חול ומלט יחד עם מוספי הדבקה ומים. שכבת ההרבצה הינה בעובי של כחמישה מילימטרים, וניתן לבצעה באמצעות מריחה ידנית או בהתזה עם מכונה. שכבת ההרבצה מיועדת לאיטום הקיר והענקת אחיזה טובה לשכבת הטיח הבאה, כמו שכבת יסוד מקשרת. שכבת הטיח השנייה נקראת "שכבת היישור", ותפקידה בדיוק כמו שמה הוא ליישר את פני השטח. השכבה השלישית היא שכבת הגמר, ומטרתה לקבוע את הגימור בהתאם לשיטה שנבחרה.

שימושיו השונים של הטיח
לטיח מטרות, תפקידים ושימושים רבים ומגוונים, והוא נועד לחיזוק הקירות חיצוניים ופנימיים, ויצירת שכבת ביניים למניעת אפשרות של היסדקות, פגעי מזג אוויר או חדירה של רטיבות. הטיח מהווה את השלב שלאחר בניית הקיר, ומטרתו להעניק לקיר את עמידותו, חוזקו ומראהו. תפקידו גם להוות תשתית עמידה עבור הצבע ולהקנות לקיר שכבת חיזוק נוספת עבור חומרי הגמר. אחד מתפקידיו המגוונים של הטיח, בנוסף לכיסוי הסדקים, הבידוד והאיטום מפני מים הוא בהיבט הדקורטיבי, והוא משמש כפיתרון אופטימאלי בתהליך ליישור קירות שפריץ או לחלופין יצירת טקסטורות ייחודיות ברמות חספוס ובגוונים שונים בהתאם לסוג הטיח. יישנם, כאמור, סוגי טיח שונים, המותאמים ייחודית למטרתם ולסוג המבנה. לדוגמה, ההבדלים בין קיר חדש לקיר ישן מצריכים שימוש בסוגי טיח שונים, או לחלופין מצבים בהם ניתן להשתמש בסוג אחד של טיח למגוון שימושים משלימים.

האם הקבלן הוא קבלן טיח או "מטייח"?
שוק הבנייה והשיפוצים גדוש לצערנו בשיפוצניקים למיניהם חסרי כל ניסיון וידע, אשר החליטו בבוקר יום בהיר להקים חברה או לשפץ מבנים כתוספת הכנסה מן הצד. חשוב להדגיש שבין אם אופייה של העבודה נוגעת אל שכבת הרבצה צימנטית, טיח חיצוני או טיח פנימי יש להעדיף ולבחור בחברה מקצועית, אמינה ובעלת ויידע וניסיון על אף הפיתוי שבדבר. עבודה חלטוריסטית או חוסר ניסיון עשויים להוביל לליקויים בתהליך הטיוח כמו חוסר הרטבת הקירות בטרם התחלת העבודה או מריחת החומר באופן לא אחיד, דברים שיובילו במרוצת השנים לנפיחויות ובליטות בקירות וכן להתפוררות הטיח. תופעה נוספת היא חיסכון בחומרי גלם שונים לשם הוזלת העלויות כגון חיסכון במלט, תוספים ודבקים הנדרשים לתערובת, כשה"חיסכון" הינו על גבו של הלקוח, ויוביל בתוך פרק זמן של שנים ספורות להתפוררות וקילוף מהקיר. קבלן טיח אמין ומקצועי משתמש בתוספים איכותיים בלבד, שבעזרתם יגיע אל עמידות גבוהה ועבודה מוגמרת אחידה, ישרה ומהוקצעת במיוחד.

לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות כנסו לצור קשר..

להגיב