עובש בקירות

עובש הוא בעצם הצטברות של פטריות המכסות משטחים שונים. העובש בא לידי ביטוי בצורת כתמים שמצטברים בחלקים שונים בקירות, בבגדים, במאכלים ועוד. חשיפה ממושכת לעובש עלולה לגרום מחלות ולהזיק, בייחוד לאותם אנשים אסתמטיים והסובלים ממחלות בדרכי הנשימה.

הטיפול בעובש, נע סביב הטיפול בפטרייה הגורמת לו. הפטרייה מתבססת היטב בתנאים של חום ולחות, וככל שהיא נשארת למשך יותר זמן- כך קשה יותר להיפטר ממנה. להלן מספר עצות שימנעו ממנה לחזור:

הקדימו לטפל בבעיה

ככל שמקדימים לטפל בבעיה על ידי אוטם מקצועי הדבר ימנע מהפטריות והעובש להתפשט.

טיפול בעזרת אקונומיקה

במידה ושטח המצאות העובש הוא קטן יחסית, קל לטפל בבעיה על ידי קרצוף ושפשוף במרץ עם מים בתוספת אקונומיקה או חומר ניקוי אחר.

בדיקה אחת לחודש

מומלץ לבדוק אחת לחודש את המקומות המועדים להצטברות עובש בקירות, חדר הרחצה ומהגגות. הבדיקה המוקדמת תצמצם את המטרד למינימום.

ניתן לצבוע חדרי אמבטיה ומקומות אשר עלולים לספוג עובש, בצבע אקרינול אשר מכיל חומרים דוחי עובש. הצבע מאפשר לקירות לנשום ובאותו העט, גם מגן מעובש והופעת הכתמים על הקירות. ניתן להוסיף תוסף לצבעים אקריליים אחרי כמו פונגיצ'ק, אשר גם הוא חומר הדוחה עובש.

שיוף עם נייר זכוכית

שיוף המשטח עם נייר זכוכית, ימנע מהתופעה לחזור.

עובש במזון

כל הורה נתקל מדי פעם בתופעת העובש במקרר, בתיקים או בילקוטי הילדים שנובעת מאחסון ממושך ולקוי של המאכלים. בקרה על המאכלים והקפדה לזרוק כל פסולת, ימנע את התופעה.

נקו את הפילטרים במזגן הביתי

עובש עשוי לצמוח בתוך שטחי האוורור של המזגן. ניקוי הפילטרים ימנע ממנו לחזור, אם לא תעשו את זה- בכל הפעלה, הנבגים עלולים להתפשט ברחבי הבית.

שימו לב לקילופים על הקירות

לעיתים, העובש צומח תחת שכבות הצבע של הקירות, מומלץ מדי פעם לבדוק אם יש קילופים בקיר שעלולים להעיד על הימצאותו.

אווררו מזרנים

מומלץ לאוורר את המזרנים אחת לחודש, למניעת היווצרות פטריות ועובש.

עובש על גבי בדים ווילונות

עובש כזה נחשב יותר קשה לזיהוי היות והוא לא נראה כל כך לעין. כיבוס וייבוש בשמש של הבדים ימנע מהתופעה לחזור.

עובש על גבי בגדים

במידה ומצאתם כתמי עובש על בגדיכם, אל תמהרו להשליך את הבגד לפח. נסו את הטיפ הזה: השרו את הבגד במעט מלח עם מיץ לימון, ייבשו בשמש וכבסו כרגיל.

המשך קריאה נעימה מצוות שפכטל…

להגיב